Viikonloppua vietimme Agon ja ystävien kanssa Haukkulaaksossa LPKY:n nuorisojaoksen leirillä. Ohjelmassa oli PK-lajien treenaamista ja tokoagia.

PK-lajeista hakua ja viesti nousivat Agon suuriksi ykkösiksi, mikäs sen ihanampaa ihmisrakkaalle koiralle, kuin etsiä ukkoja metsästä, tai juosta 2 ihmisen väliä edestakaisin. ;) Haussa Ago yllätti mut etsimällä oikeasti nenällään, eikä silmillään. Viestissä Ago juoksi varmasti, vaikka suoraa näköyhteyttä ei viimeisellä juoksulla ollutkaan. Potentiaalinen viesti-/hakukoira meiltä siis löytyy.

Jälki sen sijaan ei ollut ihan Agon juttu. Ajattelin, ettei koko koira edes aja jälkeä, kunhan tallustelee pitkin metsää, mutta oli se kuulemma pari kertaa (n. puolet matkasta) ihan oikeasti ollut jäljelläkin, vaikka kulkikin pää pystyssä, ilmavainulla.

Tottiksessa Agon keskittymiskyky oli aluksi jossain karkuteillä, mutta suurimman riehumisen jälkeen hommiakin jaksettiin tehdä. Paikalla makuun tein näkösuojassa, se meni ihan hyvin. Vilkuili jonkun verran ja vaihtoi kerran asentoa, mutta pysyi. Tehtiin myös hyppynouto, no problem. Seuraamiset olivat alun riehumisesta johtuen onnettoman huonot. Eteenlähetys meni nappiin, kun Ago juoksi ihmisen luo. ;) Jäävät olivat onnistuineita suorituksia myöskin.

Tokoagi oli aika perus agilitya ja temppuilua, se kun oli lajeista viimeisenä, ei Agon keskittymiskyky ollut enää parhaimmillaan, mutta kyllähän siitäkin selvittiin. ;)

Ja leirin päättäneessä mölli tokoagikisassa Ago oli 2., Pinjan Jillan voitettua! ;) Onnea Pinja&Jilla!

Kiitos mukavasta leiristä ohjaajille, ja leiriläisille, erit. Pinjalle, Idalle ja Siljalle! :)