+muuta kuntoilua, että mun kunto kestäisi koirien kanssa juoksentelua. ;)

Elikkäs eilen oltiin LPKY:n junnukurssin viimeisellä osalla. Mukaan ei otettu omia koiria, vaan koirat löytyivät paikan päältä. Bortsuja, snautsereita (kahdessa koossa), spitzejä, kääpiöpinseri, valkoinenpaimenkoira, podhalanski, punainen irlanninsetteri, dobermanni, amstaffi, beagle, perroja sekä laika oli mukana, joten rotukirjoa siis oli. Kouluttajina, kuten edellisilläkin kerroilla, olivat Niina ja Heidi.

Ensimmäiseksi koiraksi sain Lara-beaglen, joka olikin suhteellisen helppo ja hauska tapaus. Heidi päätti kuitenkin vaihtaa mulle grosspitz Essin, joka ei ollutkaan enää niin helppo. Essi kyllä seisoi ihan nätisti, heilutti joskus jopa häntääkin, mutta liikkuminen oli lähes mahdotonta. Essi veti, hyppi, pomppi, loikki ja venkuili muutenkin. Yritäpä siinä sitten esittää koira "ilman hihnaa". ;) Kyllähän sitten sekin ongelma osittain ratkaistiin. Nostin hihnan aivan kurkulle ja esitin hihna kireällä (kuitenkaan kuristamatta!). Olkoot epärodunomaista, se oli ainut keino saada koira liikkumaan suhteellisen kauniisti. Ja ottipa Essi lopuksi jopa muutamia raviaskeleita löysällä hihnalla! ;)

Pienten koirien jälkeen vaihdettiin isoihin. Tällä kertaa sain (/otin) Viivin, valkoisenpaimenkoiran. Aluksi kun tehtiin tuttavuutta oli Viivi varsin nätisti, mutta kun aloitettiin treenaaminen ja omistaja katosi näkyvistä, Viivi alkoi haukkua ja mekkaloida. Liikkeissä vedettiin kuin viimeistä päivää ja seisoakaan ei maltettu. Välillä meni aina paremmin, välillä huonommin. Heidi kuitenkin sanoi, että se näytti varmasti paremmalta kuin miltä tuntui, toivottavasti näin myös on. Aika tuskaista se kyllä välillä oli, ohut hihna hiersi aika ikävästi. Hengissä kuitenkin selvittiin ja kaikesta huolimatta Viivi on mitä ihanin persoona, nätisti ollessaan. ;)

Kiitokset LPKY:lle&nuorisojaoksen vetäjille&kouluttajille hyvästä ja antoisasta kurssista. Etenkin viimeinen osa antoi todella paljon, myös enemmän kisanneelle. Minähän aloitin 2004, Lappeenrannan näyttelyssä. Taidot eivät vieläkään ole kovin kummoiset, joten treeniä tarvitaan. ;)