Joo-o, olipa kerran Joensuun koiranäyttelyreissu. Lähdettiin Arjan, vauvan ja Taron kanssa ajelemaan lauantaiaamuna kohti Joensuuta. Joensuussa paistoi aurinko, mikä ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että lämmintä olisi ollut! Tuuli oli kova ja lämmintäkin oli vain muutama hassu aste. Onneksi olin tajunnut ottaa toppatakin päälle.

Paikalla olivatkin jo Heidi ja Toni koirineen, Gala ja Pyry podhalanskit ja Tilda setteri. Gala oli ROP, Pyryn ollessa PU2. Tilda oli settereissä puolestaan PN3. Onnea Heidi&Toni! Vespoissa Taro oli EH1, poika on vielä niin keskenkasvuinen. Kovin yllättävää reilun vuoden ikäiseltä koiralta. ;) No ajatellaan positiivisesti, ei tarvitse jäädä ryhmiin.

Sunnuntai aamuna herättiin leirintäalueen mökistä umpijäässä. Ulkona satoi vuorotellen vettä, räntää ja rakeita. Noh, ajatellaan positiivisesti, onneksi ei tultu jo perjantaina, olisi ollut tosi kylmä. Vesisade jatkui näyttelypaikallakin. Koska podhalanskit ja setterit menivät päällekäin (tai näin olimme odottaneet), juoksin jo valmiiksi litimärän Tildan kanssa setterikehälle. Melkoisen epätoivoisesti yritin pitää Tildaa edes vähän kuivana. Podhalanskien loputtua Heidi tuli setteri kehälle ja siinä sitten pohdittiin, kehdataanko viedä Tildaa kehään ollenkaan. No, hommahan oli jo maksettu, joten esitin Tildan. Tuomari (Rainer) kysyi multa missä järvessä koira oli käynyt uimassa ja vastasin että juostiin juuri pahimmassa sateessa autolta tähän. Rainer harmitteli asiaa ja taputti mua olalle lohduttaen, että joskus käy näin. Aivan, mähän en tiennyt, että aina ei voi voittaa. ;) Tilda kuitenkin oli mun ja Heidin yllätykseksi jopa PN2, VA-SERT ja VA-CA. Ties kuinka hyvin olisi mennyt, jos oltaisiin oltu kuivia. ;)

Vespoissa Taro sai H:n, taas kehittymättömyyden takia. Ja taas ajateltiin positiivisesti, ei tarvinnut jäädä odottamaan ryhmiä, vaan päästiin lähtemään kotiin sateesta. Ja kun vielä ajateltiin positiivisesti, niin onneksi lauantaina ei satanut, millä me oltaisiin saatu vaatteet kuiviksi, ei millään. Ja vaihtovaatteita ei mullakaan ollut kuin 1 paita.

Mitä tästä opimme? Aina aivan älyttömästi vaatetta mukaan, jos lähdetään pitempään reissuun pohjoiseen!