Tänään oli siis LPKY:n tokokoe. En nukkunut viime yönä paljoakaan, jännitti niin pirusti. Aamukin meni edestakaisin juoksennellessa. Ja Ago kipittää perässä, se vaistosi heti, että nyt tapahtuu taas jotain. Joskus yhdeksän jälkeen lähdettiin ajelemaan Citymarketille, missä jännitettiin sitten porukalla, minä, Ida ja Pinja. :)

Me saatiin Agon kanssa numeroksi 10, joten olimme paikalla makuussa toisessa ryhmässä. Pinja&Sanni ja Ida&Wilma olivat ensimmäisessä. Molempien luoksepäästävyys oli hieno suoritus, mutta ikävä kyllä Idan&Wilman paikallamakuu meni nollille liikojen käskyjen takia. Itse paikallamakuu oli kyllä erittäin hieno, molemmilla. :)

Sitten olikin meidän vuoro. Pissihätä yllätti Agon siinä kehässä odotellessa, mikä "kostautuikin" myöhemmin. Luoksepäästävyydessä Ago pusutteli tuomaria, minkä takia saimme 9, mihin olen kyllä tyytyväinen.

Paikalla makuu suoritettiin luonnollisesti seuraavana. Ago meni melko hitaasti maahan, onneksi maltoin kuitenkin odottaa, enkä heti antanut uutta käskyä. 2 minuuttia tuntuu todella pitkältä ajalta seisoa paikallaan ja toivoa, että koira pysyy maassa. Ago makasin ryhmän reunimmaisena. Häiriötäkin oli, viereinen saksanpaimenkoira piippasi melkein koko ajan ja viereisessä avoimen luokan kehässä suoritettiin nouto. Kieltämättä jännitti lähteekö Ago liikenteeseen, mutta pysyi erittäin nätisti ja hiljaa koko kaksi minuuttisen. Nousi istumaan hieman hitaasti, mutta hyvin. Saimme 10.

Sitten odottelemaan omia yksitäisliikkeitä ja jännittämään&tsemppaamaan kavereita. Idan ja Wilman suoritus ei ikävä kyllä tällä kertaa riittänyt tulokseen, ensi kerralla varmasti paremmin. :) Pinjan ja Sannin suoritus oli II tuloksen arvoinen, onnea! :)

Ennen kehään menoa otin Agon kanssa pari lyhyttä seuraamista ja palkkasin lihapullalla. Ja sitten olikin meidän vuoro. Ensin oli vuorossa seuraaminen kytkettynä, Ago seurasi loistavasti, kulmat ja kaikki menivät erinomaisesti. Kontakti pysyi hyvin ja koko olemus oli iloinen, mikä miellytti myös tuomaria, pisteitä 10. Myös seuraaminen taluttimetta meni hyvin, Agoa vain vähän aivastutti. Käännös vasempaan meni vähän kompuroimiseksi, kun Ago aivasti samaan aikaan. Tuomari piti aivastelusta huolimatta suoritustamme 10 arvoisena.

Seuraamisten jälkeen oli vuorossa liikkeestä maahanmeno. Annoin käskyn melko voimakkaasti, kaiken varalta. Olisi tuomarin mukaan voinut mennä vielä aavistuksen nopeammin maahan, jos jotain korjattavaa pitäisi etsiä, tästäkin 10.

Luoksetulo oli tasoisemme, vauhdikas ja iloinen. Ja jälleen 10.

Liikkeestä seisomista jännitin jonkun verran, mitä jos meneekin maahan? Huoli osottautui turhaksi, sillä Ago teki taas hienon suorituksen, 10

Estehyppyä ei olla kauheasti treenattu, mutta osaahan tuo hypätä, jälleen 10.

Kokonaisvaikutus oli 6, sen pissaamisen takia. Säännöt kun sanovat, että jos koirat pissaa kehään, tulee kokonaisvaikutuksesta vähentää 4 pistettä. Sekin siis olisi ollut 10, jos olisin tajunnut pissattaa koiran kunnolla ennen kehää. No tulipahan opittua sekin, kantapään kautta. ;)

Eli pisteitä saimme yhteensä 195,  I-tulos ja vielä sijoituskin oli 1.!!! Itku meinasi tulla, niin hienosti Ago työskenteli. Tuomarina toimi Salme Mujunen, joka oli tiukka, mutta äärimmäisen mukava.

Kuvia tulee kunhan saan niitä joltain, omaa kameraa ei mukana ollut. Kiitos kaikille seuraa pitäneille ja tsempanneille, Idalle, Pinjalle, Emmille, Jennille, Annelle jne jne jne. Tästä on hyvä taas jatkaa! :)

1482638.jpg

1482662.jpg

1482668.jpg

1482750.jpg

1482675.jpg

1482683.jpg

Kisoista otetut kuvat ovat Emmi Vinbergin ottamia ja loput ovat mun ottamia. :)